USKORO POČINJE IZRADA NOVOG PROSTORNOG PLANA DISTRIKTA

U Brčko distriktu uskoro će početi izrada novog prostornog plana, koji obuhvata površinu od 490 kilometara kvadratnih, odnosno cjelokupnu teritoriju distrikta, rekla je danas šef Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose u brčanskoj Vladi Svjetlana Čivčić.

Podsjetivši da postojeći Prostorni plan iz 2007. godine ističe u junu, Čivčićeva kaže da se kasni sa aktivnostima za usvajanju novog plana jer Odjeljenje u prethodnom mandatnom periodu nije u zakonskom roku počelo proceduru njegove izrade.

“Nedavnom odlukom Vlade Brčko distrikta o izradi novog prostornog plana, Odjeljenje je dobilo mogućnost da izabere nosioca izrade ovog plana koji će važiti u narednih deset godina”, rekla je Čivčićeva novinarima u Brčkom.

Ona je navela da je budžetu za 2016. godinu obezbijeđen novac za izradu prostornog plana, što će uraditi projektantska kuća koja dobije taj posao na tenderu.

“Ovo je razvojni plan kojim će biti definisane namjene površina i planirane trase infrastrukture. Sa ovim osnovnim dokumentom moraju biti usaglašeni svi planovi koji se izrađuju na nižim novoima prostornog planiranja u ovoj lokalnoj zajednici”, napomenula je Čivčićeva.

Ona je dodala da će zbog kašnjenja u proceduri donošenja prostornog plana resorno odjeljenje predložiti brčanskoj Vladi i Skupštini da izmijene zakonski akt koji se odnosi na tu oblast.

“Da ne bismo zaustavili privredne aktivnosti u Brčkom, tražimo da se planovima nižeg reda produže rokovi do usvajanja novih, na čemu užurbano radimo”, rekla je Čivčićeva.

Ona je navela da će, nakon izrade, novi prostorni plan biti izložen 30 dana na javni uvid tokom koga će zainteresovane strane moći da dostave pisane primjedbe.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.