PODRŠKA IZMJENAMA U ZAKONIMA O OBRAZOVANJU U DISTRIKTU

Poslanici u brčanskom parlamentu danas su na redovnom zasjedanju u proceduri prvog čitanja usvojili izmjene Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama i Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Članovi lokalne zakonodavne vlasti odbacili su prijedlog da se o nacrtima ovih zakona raspravlja po hitnom postupku kako bi u međuvremenu, do drugog čitanja, mogli da pripreme amandmane na data rješenja.

Do uobičajene popodnevne pauze, poslanici su obavili raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nekretnine, ali je većina prisutnih bila protiv usvajanja ovog zakonskog akta koji je predložio poslanik opozicionog PDP-a Siniša Golić.

Obrazlažući neprihvatanje Golićevog Nacrta zakona, poslanik SNSD-a LJubiša Lukić je rekao da Direkcija za finansije distrikta Brčko priprema zakonski akt koji se odnosi na tu problematiku.

U popodnevnom nastavku današnje sjednice Skupština distrikta Brčko razmatraće preostalih 20 tačaka dnevnog reda, među kojima je predviđeno i usvajanje Zakona o dopunama Zakona o porezu na dohodak, o kojem je ranije obavljena rasprava u prvom čitanju.

Brčanski parlamentarci danas su razmatrali i 11 izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja u 2015. godini nekoliko Vladinih odjeljenja i institucija, kao i javnih preduzeća čiji je osnivač Skupština.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.