POTVRĐENA OPTIŽNICA PROTIV MIROSLAVA TOMIĆA ZA PALJEVINU

 Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu, koju je Osnovni sud potvrdio protiv Miroslava Tomića (26)  iz Dubrava kod Brčkog  zbog osnovane sumnje da je prije tri mjeseca podmetnuo požare u dvije porodične kuće  u tom mjestu.

Kako je danas saopšteno iz Tužilaštva, Tomić je takođe optužen da je podmetanjem požara u tim kućama ugrozio i ostale obližnje nastanjene objekte čime je izazvao opasnost po život ljudi i imovinu većeg obima.

Tomiću  je i nakon potvrđivanja optužnice, za još dva mjeseca, produžen pritvor, koji mu je zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela na prijedlog Tužilaštva određen odmah na početku istrage.

Ocijenjeno je da i dalje postoji opasnost da bi optuženi mogao pobjeći i ponoviti krivična djela za koja se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koja su posebno teška s obzirom na način izvršenja i posljedice.

“Nakon još jedne brze reakcije s fokusom na zaštitu bezbjednosti građana i njihove imovine Tužilaštvo je po okončanju  efikasne i temeljite istrage osumnjičenog brzo izvelo pred sud. Tužilaštvo je obezbijedilo i uz optužnicu dostavilo na daljnji krivični postupak blizu 200 dokaza, prikupljenih tokom manje od tri mjeseca istrage, na kojima zasnivaju optužbe za krivična djela paljevine i izazivanja opšte opasnosti“, navodi se u saopštenju.

Miroslav Tomić nedavno je izdržao kaznu za ubistvo sugrađanke Mare Mrkonjić.

rtvhit/dđ

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.