USVOJEN ZAKON O VLADI

Poslanici Skupštine Brčko distrikta  usvojili su  danas    izmjene i dopune zakona o Vladi,  kojima  se  briše dosadašnja  odrednica o  obaveznoj suspenziji  šefova odjeljenja  i gradonačelnika,  u slučaju potvrđivanja  optužnice  protiv  njih.

Ubuduće će, sve pravne posljedice   u  situacijama pokretanja pitanja odgovornosti najvećih  zvaničnika  izvršne vlasti u Brčkom, stupiti na snagu nakon  donošenja pravosnažne presude.

Poslanički  klubovi skuštinske većine ističu da je na  ovaj način  i u Brčko distriktu prekinuta  praksa  da se  neko proglašava  krivim prije donošenja konačne  sudske odluke. Opozicija  je ovu zakonodavnu aktivnost nazvala  još jednom manipulacijom  aktulene vlasti.

Skupština  je u provom  dijelu 14. redovne sjednice   usovjila i izmjene  zakona o predškolskom, kao  i osnovnom i srednjem  obrazovanju.     Grdonačelnik  Siniša Milić  danas  je odložio do sljedeće  sjednice razmatranje nacrta  zakona  o izmjenama  zakona  o Budžetu, o javnoj upravi i  o vanparničnom postupku, kao i   Nacrta zakona o nasljeđivanju.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.