ORGANIZOVANJA LJETNA ŠKOLA JAGODARSTVA

U prostorijama brčanskog Voćnog kluba, koji je i organizator ovog događaja, održano je predavanje na temu ”Savremena proizvodnja jagode”.

“Danas smo govorili o osnovnim stvarima kao što je đubrivo i priprema zemljišta, koje se često zapostavlja, a osnova je za dobar rod” rekla je inženjer Bojana Stanković, stručna služba Agromarketa, sektor za đubrivo FitoFert.

Ona je dodala da je bilo riječi i o tome kako prepoznati bolest koje mogu zahvatiti zasade.
Enes Lelić iz Palanke, kaže da jagodu koju proizvede proda, ali da cijene svake godine variraju, a podsticaji su mizerni, te sve to dopronosi činjenici da je jako nezahvalno baviti se proizvodnjom jagoda.

“Takođe, nedostaje nam stručnih predavanja, sve radimo prema našem nahođenju, što nije dobro. Važno nam je da se ovakva predavanja što češće održavaju” istakao je Lelić.

Cilj predavanja je da budućim proizvođačima jagode, koja se ovih dana sadi, struka ukaže na što kvalitetniji početak proizvodnje.

Podršku u organizaciji pružilo je Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta sa svojim stručnim službama.

rtvhit/dk

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.