SRBIJA ĆE I DALJE SPROVODITI POLITIKU VOJNE NEUTRALNOSTI

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da politika vojne neutralnosti, koju će država dalje sprovoditi, nije izgovor da se Srbija ne svrsta negdje kada dođu zla vremena, već znači da će zlo prepoznati i protiv njega se boriti.

Vulin je na svečanosti povodom završetka školovanja oficira 63. klase komandno štabnog usavršavanja na Avali rekao da Srbija nikada neće dozvoliti da Srbi drugim narodima čine ono što su drugi činili Srbima.

“To je za nas vojna neutralnost i to je politika koju je formulisao i naredio vrhovni komandant naše armije predsednik Aleksandar Vučić, državno rukovodstvo i čitav narod”, rekao je Vulin.

Komandant združenih snaga NATO u Napulju Mišel Hauard rekla je u intervjuu za “Juropian vest Balkans” da će NATO poštovati politiku vojne neutralnosti Srbije sa kojom ima odličan odnos, te da su posvećeni podršci sprovođenja dogovora Beograda i Prištine.

“NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije. Na Srbiji je da odluči koju vrstu odnosa želi da ima sa Alijansom u budućnosti”, rekla je Hauardova.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.