OBILJEŽENO 17 GODINA OD OSNIVANJA POLICIJE

Uz prisustvo mnogobrojnih građana, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, te šefova policijskih agencija BiH, policija Brčko distrikta je danas, svečanom ceremonijom, obilježila 17 godina od osnivanja.

Šef policije Brčko distrikta Goran Pisić je rekao da rezultati koji se nalaze iza 17 godina postojanja policije najbolje govore o njenom radu.

“Sve uspješno završene akcije koje je policija Brčko distrikta sprovela, kako na državnom, tako i regionalnom nivou, govore najbolje o nama” rekao je Pisić.

On je dodao da, prema statistici, stopa kriminaliteta od osnivanja policije iz dana u dan opada, što mu predstavlja posebno zadovoljstvo.

Predstavnicima entitetskih i kantonalnih ministarstava, šefovima policijskih agencija i drugim zvanicama koje su danas prisustvovale, dodijeljene su zahvalnice za saradnju.

Svi oni su u svojim obraćanjima pohvalili rad policije Brčko distrikta.

“Imamo izuzetnu saradnju sa policijom Brčko distrikta. Rješavali smo mnoge slučajeve zajedno, krađe, razbojništva, nedozvoljene proizvodnje i promete opojnih droga, a redovno razmjenjujemo i informacije kada je u pitanju prevencija i borba protiv terorizma” rekao je šef policije Republike Srpske Darko Ćulum.
a
Prisutne je pozdravio i gradonačelnih Brčko distrikta Siniša Milić, koji je istakao da je Vlada posljednjih godina pružila značajnu podršku radu policije, ali da će to nastaviti raditi i u budućnosti, svjesna značaja dobrog funkcionisanja ovog organa, zaslužnog za uspostavljanje reda i mira.

Godišnjica osnivanja Policije Brčko distrikta obilježava se svake godine sredinom septembra. Današnja ceremonija završila je defileom brčanskih policajaca kroz centar grada.

rtvhit/dk

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.