ZAPOSLENICI STUDEN HOLDINGA DOBROVOLJNO DALI KRV

U okviru ovogodišnjih manifetacije „Dani otvorenih vrata“ i obilježavanja 25 godina postojanja kompanije STUDEN Holding u Brčkom, danas je organizovana tradicionalna akcija zaposlenika ove kompanije – dobrovoljno davanje krvi.

Ovom akcijom, kompanija želi da svoju moralnu i društvenu obavezu ispunjava kroz akcije davanja krvi, stoji u saopštenju za javnost  STUDEN Holdinga.

“Budući da smatramo da krv treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv, naš društveno odgovorni angažman podstiču i naši zaposleni koji su prepoznali značaj odziva na akcije dobrovoljnog darivanja krvi“ rekla je direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga Nataša Pucar.

Šef službe za transfuziju krvi prim. dr Azrija Pašalić ističe kako redovne akcije davanja
krvi  STUDEN Holdinga pozitivno utiču na stabilnost rada Službe za transfuziju krvi.

„Zdrava krv koju su ovi ljudi danas darovali ima rok trajanja od 35 dana, stoga je neophodno konstantno raditi obnavljanje zaliha krvi, a nažalost imajući u vidu veliki broj pacijenata kojima je krv potrebna mi se često susrećemo sa nedostatkom u zalihama“ navodi dr Pašalić.

Svjesni da dobrovoljno davanje krvi još uvijek nije na dovoljno visokom nivou, iz kompanije STUDEN Holding ovom akcijom žele da pružime primjer i drugim kompanijama, te da motivišemo
građane Brčko distrikta zajednice da pomogne rad nesmetan lokalne Službe za transfuziju krvi.

rtvhit/dk

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.