SLUŽEN PARASTOS ZA POGINULE BORCE DRUGOG PJEŠADIJSKOG BATALJONA PRVE POSAVSKE BRIGADE

U Donjem Breziku kod Brčkog, gdje je danas služen parastos palim borcima Drugog pješadijskog bataljona Prve posavske, komadant ovog batalona  Jovica Savić je naglasio da je položaj boraca Republike Srpske svakim danom sve lošiji.

Savić ističe da je položaj boraca izuzetno težak, a njihova djeca su posljednja na listi prioriteta kada je zapošljavanje u pitanju, te da se to mora što prije promijeniti.

 “Trenutna situacija je dotakla dno. Položaj boraca nikada nije bio lošiji. Mi ne tražimo ništa što nam ne pripada, nego samo ono što smo zaslužili” rekao je Savić.

 Ovaj bataljon imao je 1450 boraca, od toga je poginulo 109, jedan nestao, 256 lakše i teže ranjenih.

 Otac poginulog Zlatko Đorđića, Luka Đorđić kaže da je bol za djetetom nešto što ne prolazi nikada.

 “Moj sin je dao život za Republiku Srpsku i iako sam ponosan na njega, ta bol se nikada ne može zaboraviti. Žao mi je što vlasti ne prihvataju tu žrtvu na način na koji bi trebalo i ne brinu više o porodicama poginulih, jer da nije bilo boraca ne bi bilo ni Republike Srpske” istakao je Đorđić.

 Nakon završenog molitvenog čina, na spomen obilježje na kojem su upisana imena 110 boraca koji su život položili za Republiku Srpsku, vijence su položile porodice poginulih, predstavnici Druge i Treće posavske brigade, predstavici udruženja koja okupljaju boračku populaciju, ratne vojne invalide i porodice nestalih, predstavnici izvšne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta i predstavnici političkih stranaka.

rtvhit/dk

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.