ODOBRENO KORIŠTENJE 700.000 KM ZA SUBVENCIONISANJE RAČUNA ZA STRUJU

Vlada Brčko distrikta odobrila je na jutrošnjoj vanrednoj sjednici Program utroška sredstava za subvencije dijela troškova po osnovu potrošnje električne energije za lica u stanju socijalne potrebe, za što je predviđeno 700 hiljada KM.

Kako je objašnjeno na sjednici, kriterijumi za ostvarivanje prava  za ovaj program su u suštini ostali nepromijenjeni u odnosu na prethodne godine.

Program utroška sredstava po osnovu dodjele jednokratne novčane pomoći za penzionere odgođen je za narednu sjednicu kako bi se pronašla nedostajuća sredstva u iznosu od oko 16.000 KM.

Šef Pododjeljenja za socijalnu zaštitu Nataša Stevanović napomenula je da, iako je predviđen isti iznos sredstava kao i prošle godine, da je u međuvremenu došlo po porasta broja penzionera.

Nakon vanredne sjednice Vlada je nastavila ranije započetu redovnu sjednicu razmatranjem smjernica za izmjenu Zakona o državnoj službi.

Kako je obrazloženo, intencija ove izmjene je da se situacija u državnoj službi prilagodi novim pravnim okolnostima, nakon što je nedavno izmijenjen set zakona o direkciji za finansije, trezoru i poreskoj upravi.

rtvhit/dđ

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.