AMERIČKE SNAGE ODBILE DA NAPADNU ISLAMISTE

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su američke snage odbile da izvrše vazdušne udare na teroriste iz “Islamske države” koji su se povlačili iz sirijskog grada Abu Kemala.

Operacija oslobađanja sirijskog istočnog grada Abu Kemala pokazala je da koalicija koju predvode SAD direktno podržava “Islamsku državu”, navodi Ministarstvo odbrane, a prenosi “Sputnjik”.

Ministarstvo je objavilo slike na kojima su prikazani naoružani ekstremisti koji napuštaju Abu Kamal i kreću se prema sirijsko-iračkoj granici.

Ministarstvo navodi da su SAD odbile da izvrše vazdušni udar na taj konvoj terorista uz objašnjenje da za militante sada važe pravila odnosa prema ratnim zarobljenicima.

U saopštenju Ministarstva odbrane napominje se da su avioni koalicije koju predvode SAD pokušali da poremete ruske aerosvemirske snage nedaleko od Abu Kamala, kako bi osigurali bezbjedan izlazak terorista.

Koalicioni avioni ušli su u vazdušni prostor zone prečnika 15 kilometara oko grada da bi omeli misiju ruskih aviona, prenio je TASS.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.