U BRČKOM OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA

Besplatnim mjerenjem nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska na dvije lokacije u gradu, te polučasovnom šetnjom kroz grad i edukativnim predavanjem Udruženje dijabetičara Brčko distrikta obilježava danas 14. novembar – Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti.

Predsjednik Đorđe Vuković rekao je da je ovo 15. godina zaredom kako udruženje dijabetičara u Brčkom obilježava ovaj datum.

“Ove godine podršku su nam dali i članovi Udruženja medicinskih tehničara “Medicinar”, koje građanima besplatno mjere krvni pritisak, dok naši članovi kontrolišu šećer u krvi i to na dva punkta, na Trgu mladih i u prostorijama našeg udruženja”, rekao je Vuković.

Uprkos lošem vremenu, besplatna kontrola šećera u krvi i krvnog pritiska trajala je do 12.30 časova nakon čega su članovi udruženja i građani krenuli u polučasovnu šetnju gradom. Nakon šetnje ljekar specijalista endokrinolog Mirjana Todorović održala je predavanje o temi “Žena i dijabetes melitus” sa posebnim osvrtom na tzv. gestacijski dijabetes kod žena tokom trudnoće.

rtvhit/dđ

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.