HOLANSDKO TUŽILAŠTVO POTVRDILO: PRALJAK OTROV KRIO U DŽEPU SAKOA

Holandski tužilac, Merilin Fikenšer potvrdila je da je bočica, iz koje je haški osuđenik Slobodan Praljak popio tekućinu, sadržavala smrtonosni otrov.

“Preliminarnim testovima supstance u bočici utvrđeno je da je tečnost sadržavala hemijske supstance koje uzrokuju smrt”, rekla je Fikenšer. Prema njenim riječima, Praljak je bočicu krio u džepu sakoa.

Holandska policija pokrenula je istragu o samoubistvu Praljka kako bi se utvrdilo ko je, i kako, prokrijumčario otrov u sud.

“U toku je nezavisna istraga koju su pokrenule holandske vlasti na zahtjev Haškog tribunala. Sarađivaćemo u potpunosti”, rekao je portparol ovog međunarodnog suda.

Istragu će sprovoditi i međunarodni inspektori, jer je riječ o incidentu u međunarodnom sudu. Nije poznato da li će u okviru Europola učestvovati neko iz BiH ,ili Hrvatske, čiji je Praljak bio državljan. Do sada su ispitani članovi Praljkovog advokatskog tima. Niko još nije uhapšen, a nije ni saopštena vrsta otrova koju je popio. Tijelo Praljka se nalazi u jednu od bolnica gdje bi trebala biti izvršena obdukcija.

Hrvatski mediji objavili su da je Praljak umro u sudu, a ne u bolnici, kako je zvanično saopšteno. Prema medijima, medicinski tim ga je pokušao oživjeti, ali je bilo kasno. Proglasili su ga mrtvim nakon dva sata.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.