SAJAM ZAPOŠLJAVANJA I OBRAZOVNAJA U BRČKOM 25. MAJA

Prvi Sajam zapošljavanja i obrazovanja u Brčko distriktu, biće održan 25. maja, od 11 do 18 časova, u prostorijama Omladinskog centra “Vermont”, rekao je danas direktor Zavoda za zapošljavanje Vlado Jevtić.

Ovaj sajam, Zavod će realizovati u saradnji sa Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu i Odjeljenjem za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, te omladinskim centrom “Vermont”.

Očekuje se učešće preko 25 poslodavaca Brčko distrikta.

“Osnovna ideja vodilja prilikom organizovanja ovog sajma jeste upravo bila ta da spojimo sektor poslodavaca, sa sektorom obrazovanja, kako bismo u narednih nekoliko godina došli u situaciju, da obrazovanje školuje onaj kadar koji je potreban našim poslodavcima”, ističe Jevtić.

Nezaposlena lica koja posjete sajam imaće priliku da učestvuju u panel diskusijama, dobiju savjete kako napisati CV ili se oprobaju u simulacijama intervjua za posao.

Tog dana, svi nezaposleni kojima je vrijeme za to, moći će se javiti na evidenciju Zavoda na mobilnom birou koji će za tu priliku biti postavljen.

Bitna će biti i uloga obrazovnih ustanova koje će učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola pružati informacije za dalje školovanje, a nezaposlenima za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju.

Izlaganjem, koje će biti besplatno, poslodavci će steći i određenu prednost pri dodjeli subvencija Zavoda za zapošljavanje.

Učešće su potvrdile i četiri ambasade, SAD -a, Njemačke, Turske , te Francuske, koja će upravo na ovom sajmu prezentovati stipendije za studije u toj zemlji.

Iz Zavoda poručuju da očekuju dobar odziv kako poslodavaca i obrazovnih ustanova, tako i nezaposlenih lica i učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

rtvhit/dk

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.