POSKUPLLJENJE ZA ODVOZ SMEĆA NIJE DOBILO PODRŠKU

Skupština Brčko distrikta  nije  u nastavku   30. redovnog zasijedanja   podržala  Odluku  kojom  bi se  cijena prikupljanja i odvoza smeća  povećala za oko dvije KM.

Prema nezvaničnim informacijama, pošto je ovo pitanje usaglašavano  na sastanku šefova  poslaničkih   klubova skupštinske većine, bez prisustva medija, preovladalo je stanovište da se  u vezi s tim prvo  mora  uraditi detaljna  analiza   koja bi  argumentima pokazala da li  ima  stavarnog  opravdanja  za  podizanje cijene odvoza smeća.

Poslanici  su danas podržali  Zaključak kojim se Vladi nalaže da odredi novu lokaciju  za deponovanje čvrstog otpada, te da se  za realizaciju  tog projekta obezbijede potrebna  dokumantacija  i incijalna sredstva.

U nastavku zasijedanja, pored još nekoliko  tema koje su  se odnosile na JP “Komunalno Brčko” usvojen je i izvještaj   o radu Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta  u prošloj godini , nakon čega se prešlo na  razmatranje  izvještajne  dokumentacije  o radu pravosudnih instituicja u 2017. godini.

rtvhit/jp

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.