SDS BRČKO – I SIMO KOJIĆ NAPUSTIO SDS

Nakon prelaska brčanskog SDS-a u opoziciju u Skupštini Distrikta, redovi ove stranke posljednjih dana počeli su se osipati.

Ostavku na članstvo u stranci danas je podnio Simo Kojić, član SDS-a od 1990. godine. Tokom svoje političke karijere, kao kadar ove stranke u Brčkom, Kojić je bio odbornik u prvoj višestranačkoj Skupštini Brčkog 1990. godine, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Brčko, a u više navrata poslanik u Narodnoj skupštini RS i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske.

O svom istupanju iz stranke Simo Kojić pismom je obavijestio Vukotu Govedaricu, predsjednika SDS-a i povjereniku SDS-a u Brčkom Mladena Bosića.

“Dao sam SDS-u najviše što sam znao i mogao, ali posljednjih 14 godina, ulaskom pojedinaca u SDS koji su “namirisali” plijen i šansu za lako ostvarivanje ličnih interesa, stranka je počela da gubi svoj identitet, ugled, rejting i kredibilitet”, napisao je Kojić u svom pismu.

Svi moji, kao i pokušaji još nekih članova SDS-a da ukažemo na loše poteze i način rada, tumačeni su kao opoziciono djelovanje i djelovanje protiv interesa stranke. Dugo trpim diskreditaciju od onih koji zadnjih 14 godina rukovode strankom, naveo je u obrazloženju za istupanje iz SDS-a Simo Kojić.

Podsjećamo, iz stranke je prije četiri dana istupila i Svjetlana Čivčić koja je do izlaska SDS-a iz lokalne vlasti obavljala funkciju šefa Odjeljenja za urbanizam u lokalnoj vladi, a organi stranke iz svog članstva su prethodno isključili Miodraga Bukvića i Uroša Vojnovića.

rtvhit/nđ

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.