VLADA RAZMATRALA IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA ZA JUNI

Vlada Brčko distrikta na današnjem nastavku 44. redovne sjednice razmatrala je Izvještaj o izvršenju budžeta ove lokalne zajednice za juni 2018. godine.

Direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta Mato Lučić, naveo je podatak da su u tom periodu ostvareni prihodi koji premašuju cifru od 18,43 miliona KM, dok su rashodi veći od 13,88 miliona maraka.

„Osnovni rashodi bruto plata su za taj mjesec 5.398.686 KM, ugovorne usluge 1.281.343 KM, grantovi pojedincima 1.574.407 KM, subvencije preduzećima 1.458.618 KM i kapitalni budžet 961.710 KM“, precizirao je Lučić.

Vlada Distrikta danas je usvojila i Prijedlog zaključka kojim se daje zvanični stav o prihvatanju do sada neprihvaćenih odredbi Evropske socijalne povelje.

Šef Službe psihosocijalne zaštite u Pododeljenju za socijalnu zaštitu Senka Petković rekla je novinarima da je Brčko distrikt ovim usvajanjem prihvatio četiri odredbe koje se odnose na pravo na socijalnu zaštitu s ciljem osiguranja djelotvornog korištenja ovog prava zemlje potpisnice, zatim pravo na socijalnu zaštitu i medicinsku pomoć zemlje potpisnice i pravo na zaštitu od siromaštva i socijalnog isključenja s ciljem osiguranja djelotvornog korišćenja prava na zaštitu od siromaštva i socijalnog isključenja. Ona je napomenula da se današnji usvojeni Prijedlog zaključka odnosi i na strane državljane.

rtvHIT/d.đ.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.