ČLANOVI KOLA SRPSKIH SESTARA IZ BRČKOG PODIJELILI HUMANITARNE PAKETE

Članovi Kola srpskih sestra “Majka Jevrosima” iz Brčkog danas su u dvorištu crkve “Uspenje Presvete Bogorodice” u Srpskoj Varoši podijelili humanitarne pakete socijalno ugroženim porodicama.

Ova akcija se već tradicionalno organizuje u vrijeme Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, a ove godine je uspješno podijeljeno 100 humanitarnih paketa.

Nakon novogodišnjih praznika predstoji i Božić. U ovo doba mnogo se pomoći podijeli i poklona daruje, pa tako i članovi Kola srpskih sestara u Brčkom tradicionalno socijalno ugroženim sugrađanima podijele osnovne životne namirnice, kako bi im koliko-toliko olakšai ovaj zimski i praznični period.

Ove godine je podijeljeno više paketa nego prošle godine ali je nažalost i sve više onih kojima je pomoć potrebna, naglasila je predsjednica Kola srpskih sestara Slavojka Iljić.

Iljićeva kaže da su na Sajmu privrede u Brčkom prikupili određena sredsta za kupovinu paketa pomoći ali da su ta sredstva veoma skromna. Zahvalila se i svim donatorima koji su omogućili da se ove godine pomogne većem broju porodica nego prošle.

Ovi paketi će, svakako, olakšati onima koji sebi ne mogu priuštiti ni ono najosnovnije i bar u ovo vrijeme praznika upotpuniti i obogatiti božićnu trpezu.

Goran Panić je dvadesetčetverogodišnji mladić čiji je vid oštećen 60 posto i živi sa polupokretnom bakom.

Smatram da ovakvih davanja treba biti sve više jer je, nažalost, sve više ljudi kojima je potrebna pomoć”, rekao je Goran.

rtvHIT/D.L.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.