PRIKUPLJEN NOVAC ZA TRANSPLANTACIJU BUBREGA BORISA BJEDOVA

Za liječenje Borisa Bjedova iz Brčkog, kojem je potrebna transplantacija bubrega u Francuskoj, prikupljeno je 120.000 KM, saopštilo je Udruženje “Trka za život” koje je i pokrenulo humanitarnu akciju prije mjesec dana.
Predsjednik ovog udruženja Boro Ilić rekao je da je do danas prikupljeno 120.000 KM, a da je glavni dio pomoći donirala Vlada Brčko distrikta u iznosu od 50.000 KM.

Samo za operaciju je potrebno 110.000 KM, a pošto je prikupljeno 10.000 KM više, ta sredstva biće iskorištena na Borisovo liječenje nakon transplantacije.

“Za veoma kratko vrijeme, s obzirom na to da je akcija počela prije mjesec dana, uspjeli smo da sakupimo dovoljno sredstava, tako da smo mi kao udruženje koje je organizovalo akciju dobili elan da radimo još više”, rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

Humanitarna akcija prikupljanja novca za liječenje Bjedova počela je 1. decembra, a biće završena večeras u 19.30 časova svečanim koncertom u brčanskom Domu kulture.

Koncert organizuje Svetosavska omladinska zajednica, a nastupiće etno-grupa “Trag” i pjevačka grupa “Vijenac” iz brčanske “Prosvjete”.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.