AMBASADOR DEL VEKIO U PONEDJELJAK SE VRAĆA U SARAJEVO

Ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vekio rekao je Srni da je pozvan u Zagreb na konsultacije na poziv ministra inostranih i evropskih poslova Marije Pejčinović Burić i da se u ponedjeljak, 14. januara, vraća u Sarajevo.
“U ponedjeljak se vraćam u Sarajevo. Nemam ništa da dodam u odnosu na jučerašnju izjavu ministra Pejčinović Burić”, kratko je rekao Del Vekio.

Ministarstvo inostranih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je juče da je, na zahtjev predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Burićeva povukla Del Vekija u Zagreb na konsultacije.

Burićeva je rekla da je hrvatski ambasador u BiH, odlazeći u Banjuluku, donio pogrešnu odluku jer je “to protumačio kao poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH”.

Osim lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, na obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci, 9. januara, bili su i visoki funkcioneri HDZ-a BiH Vjekoslav Bevanda, Davor Čordaš, Josip Jerković i Josip Grubeša.

Iz HDZ-a BiH je juče saopšteno da je prisustvo hrvatskih predstavnika vlasti svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske postalo sredstvo obračuna sa Hrvatima u BiH, posebno sa legitimnim hrvatskim predstavnikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

U saopštenju se navodi da je “spin propaganda” koja je uslijedila nakon prisustva hrvatskih predstavnika vlasti obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci očigledan primjer svega što je politička i medijska elita sa sjedištem u Sarajevu postala.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.