PREDMET O NAVODIMA O VRBOVANJU SELEFIJA ZA KRIJUMČARENJE ORUŽJA

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je formiralo predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a biće saslušan i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić.
U okviru predmeta koji je dat u rad tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, biće ispitana sva lica koja su iznosila navode i saznanja o tim aktivnostima, a o kojima tužilaštvo nije informisano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH najavljeno je da će Mektić biti pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima tužilaštvu nije podnesena nikakva prijava niti izvještaj nadležnih agencija za sprovođenje zakona.

Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova krivičnih djela iz svoje nadležnosti, a posebno krivičnih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na bezbjednosti građana BiH, ističu iz ove institucije.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.