NA MJESTU TRAGEDIJE SLUŽEN PARASTOS ISAILOVIĆIMA

U Brčkom je danas služen parastos i položeni vijenci na mjestu gdje je prije 25 godina tragično stradala porodica Isailović, od granate ispaljene sa neprijateljskih položaja.
Tom prilikom stradala je 27-godišnja Svjetlana Isailović, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, njena trogodišnja kćerka Božana i svekar Božo Isailović.
Polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća, počast stradalima su dali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta iz reda srpskog naroda, boračkih udruženja, te srpskih političkih partija iz Brčkog.
Vijenac je položio i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, koji je istakao da je ovaj tragični događaj primjer koji najbolje pokazuje sav besmisao proteklog rata u BiH.

“Zar trudnica, dijete i jedan starac mogu biti legitimna vojna meta?

Žalosno je da ni nakon svih ovih godina nema procesuiranja odgovornih za ovaj i

slične događaje” rekao je Milić.

On smatra da ništa drugo ne preostaje, nego da se iz godine u godinu

dolazi ovdje i upozorava na jednu takvu činjenicu, ne da bi se gajila mržnja, već

da ovo svima bude opomena do čega sve ta mržnja može dovesti”, poručio je Milić.

Predsjednik Udruženja porodica poginulih boraca Republike Srpske u Brčkom Jovan Pudić podsjetio je i ovaj put da srpska udruženja skoro četiri godine čekaju odgovor lokalne Skupštine na zahtjev da se ovo mjesto obilježi postavljanjem memorijalne-ploče.

„Ovih dana ponovo ćemo uputiti zhtjev Skupštini za postavljanje spomen ploče, na mjestu gdje je stradala ova porodica“, obećao je Pudić.

 

rtvHIT/d.đ.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.