S PRESTANKOM KIŠE STIŽU OPTIMISTIČNIJE PROGNOZE

Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Edin Zaimović izjavio je da je stanje nakon prestanka kiše na području distrikta Brčko danas mnogo bolje i da su prognoze optimističnije nego juče.

„Smanjuje se intenzitet rasta rijeke Save. U posljednjih pet-šest sati imamo rast od po 3-4 centimetra po satu, a juče je taj rast bio i po 15 centimetara. Procjena je da će naša lokalna zajednica proći bez većih šteta”, objasnio je Zaimović.

On je naveo da su zabilježeni problemi u donjem toku rijeke Tinje, u području Drenave, te da je to problem koji se ponavlja i da će nadležni pokušati da iznađu trajno rješenje za ovo područje.

„Manje štete napravile su u gornjim tokovima i rijeke Zovičica i Brka. To su bujične rijeke koje naprave štetu u roku od dva do tri sata kada imamo veće padavine, a većina šteta je na putnoj infrastrukturi“, rekao je Zaimović

Prema njegovim riječima evidentna su i dva problema na potezu obilaznice, u Pljoštarama i Begovači, gdje ih ranije nijebilo. Zaimović je obećao da će njihovi uzroci biti sagledani, a potom će se tražiti rješenja za otklanjanje.

rtvHIT/d.đ.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.