DJEVOJČICA TRAŽILA ISTRAGU VLADE O ZMAJEVIMA

Premijer Novog Zelanda DŽasinda Ardern odbila je “mito” od djevojčice koja je u pismu Vladi zatražila provođenje istraživanja o zmajevima.
Jedanaestogodišnja djevojčica, predstavljena kao Viktorija, željela je da dobije telekinetičke moći da bi mogla da obučava zmajeve. Ona je u pismo Vladi ubacila i novčanicu od pet novozelandskih dolara.

Ardernova je u odgovoru, napisanom uz zvanični memorandum predsjednika Vlade, rekla da se njena administracija trenutno ne bavi psihičkim radom niti zmajevima.

Rukom je dopisala da će “paziti na te zmajeve” i pitala djevojčicu “da li oni nose odijela”.

Informacje o ovim pismima pojavile su se na forumu “Redit”, uz sliku premijerovog odgovora koju je okačio brat djevojčice uz komentar da je njegova mala sestra pokušala da “podmiti DŽasindu”.

On je napisao da je njegova mala sestra gledala naučnofantastičnu seriju “Čudnije stvari” /Stranger Things/, u kojoj se opisuju telepatija i telekineza, odnosno mogućmnost da se stvari pomjeraju snagom uma.

Ardernova je u odgovoru pohvalno govorila o načinu razmišljanja njegove sestre. NJena kancelarija potvrdila je Bi-Bi-Siju da je odgovor Ardernove od 30. aprila autentičan.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.