U SUBOTU U BIJELJINI I BRČKOM “IGRE BEZ GRANICA”

U Bijeljini i u Brčkom u subotu, 25. maja, biće održana sportsko-zabavna manifestacija “Jafa igre bez granica” na kojoj bi u oba grada trebalo da učestvuje 1.000 osnovaca.
Djeca će se takmičiti u pet disciplina u četiri uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost, te sklonost ka timskom radu.

Autor sportskog sadržaja “Jafa igara bez granica” Peđa Savić rekao je da je cilj obogaćivanje sportsko-rekreativnog, ali i zabavnog sadržaja u velikom broju gradova BiH, te da se u eri digitalnih medija omasovi sport.

“Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene. Zdravo odrastanje djece je na prvom mjestu”, naglasio je Savić, koji je i profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

On je rekao da će, osim osnovaca i djece iz vrtića, nastupiti i djeca sa poteškoćama u razvoju iz Bijeljine i Brčkog, kojima će biti donirana sredstava sponzora.

Savić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će na ovaj način biti upućena poruka koliko je važan sport, fizička aktivnost.

Portparol kompanije “M:tel” Milica Kondić rekla je da ova kompanija podržava “Jafa igre bez granica” jer promovišu prave vrijednosti.

“Velika nam je čast što imamo priliku da podržimo manifestaciju posvećenu djeci koja razvija timski, socijalni i takmičarski duh. Kada je riječ o takmičenju u Bijeljini i Brčkom pripremili smo mnoštvo kreativnih sadržaja za sve učesnike i posjetioce, kao i nezaobilazne navijačke rekvizite”, navela je Kondićeva.

Za sve posjetioce i navijače biće organizovane brojne kreativne radionice, kao i slatki i osvježavajući kutak.

Manifestacija u Bijeljini biće održana u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” od 11.00 do 15.00 časova, a u Brčkom u sali Tehničke škole od 13.00 do 17.00 časova.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Za pobjednike su obezbijeđene nagrade, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Poslije Bijeljine i Brčkog, ovo sportsko-zabavno takmičenje biće održano i 29. septembra u Trebinju, 13. oktobra u Mostaru, 24. novembra u Sarajevu i 15. decembra u Banjaluci.

Prve “Igre bez granica” održane su u Banjaluci u decembru prošle godine, u dvorani “Obilićevo”, a okupile su više od 400 djece.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.