TITOV ROĐENDAN U KUMROVCU SLAVI 15.000 LJUDI

U Kumrovcu je danas organizovana proslava Dana mladosti po 15. put od sticanja nezavisnosti Hrvatske koja je ove godine bila najmasovnija do sada.
Prema procjenama organizatora, proslavi rođendana doživotnog maršala SFRJ Josipa Broza Tita prisustvuje čak 15.000 poštovalaca njegovo lika i djela, dok ih je prethodnih godina bilo najviše 10.000.

Kao i prethodnih godina, zabranjeno je isticanje jugoslovenske zastave i uniformi JNA, dok se svi ostali komunistički simboli, uključujući i hrvatsku trobojku sa petokrakom, slobodno mogu isticati.

Skup prolazi bez incidenata, a posjetioci, uglavnom ljudi treće životne dobi, došli su iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz Slovenije i BiH.

U Kumrovcu od jutra su se puštale partizanske i jugoslovenske rodoljubive pjesme, a glumac u maršalovoj uniformi, puši cigaru i pozira kao drug Tito sa oduševljenim turistima.

U rodno mjesto Josipa Broza Tita došli su predstavnici antifašističkih udruženja iz svih država bivše Jugoslavije, ali i preživjeli pripadnici Narodnooslobodilačke borbe.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.