POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV SNEŽANE GAJIĆ

Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo distrikta podiglo protiv Snežane Gajić (53) iz Lončara zbog sumnje da je tokom aprila u tri navrata uputila prijetnje po bezbjednost zaposlenih u pravosuđu Brčko distrikta.

Prema optužnici, Gajićeva se tereti da je 10, 15. i 19. aprila prijetećim telefonskim pozivima na broj Osnovnog suda u Brčkom, koje je mobilnim telefonom anonimno upućivala iz mjesta Lončari, ugrozila bezbjednost svih zaposlenih u pravosuđu Distrikta.

Optužena je prijetnjama eksplozijom izazvala strah i uznemirenost svih zaposlenih lica u pravosudnim institucijama Brčko distrikta, te potrebu njihovog privremenog izmještanja i detaljnog pregleda objekata pravosudnih institucija u Brčkom – navodi se u optužnici.

Tužilaštvo je već nakon prvog poziva naredilo hitno provođenje istrage a intenzivim provođenjem istražnih radnji u saradnji s Policijom Brčko distrikta, osumnjičena je ubrzo otkrivena. Gajićeva je optužena za krivično djelo ugrožavanja bezbjednostipremaviše lica.

rtvHIT/d.đ.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.