PUŠTENA PRIVREMENO U SAOBRAĆAJ ZAOBILAZNICA OKO BRČKOG

Danas je, skoro dva mjeseca od završetka radova, privremeno puštena u saobraćaj zaobilaznica oko Brčkog na period do završetka tehničkog prijema, koji bi trebalo da uslijedi po okončanju tenderske procedure.

Podsjećajući da je u Vladi pokrenuta procedura izbora najpovoljnijeg ponuđača za tehnički prijem zaobilaznice, gradonačelnik Siniša Milić je objasnio da zbog žalbi koje su uslijedile, sasvim neizvjesno kada će postupak biti završen.

“Komisija za tehnički prijem, siguran sam, ne može biti izabrana u narednih tri- četiri mjeseca, dakle riječ je o takvom zakonskom rješenju koje omogućava svima da se žale pa čak i ako je očigledno da ta žalba nije osnovana”, rekao je Milić.

Iako lokalna vlast ne može uticati na poboljšanje funkcionalnosti Zakona o javnim nabavkama, pošto je on donesen na državnom nivou, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta Esed Kadrić je napomenuo da je moguće donijeti Zakon o infrastrukturnim projektima kojim će se skratiti procedure koje sada koče završetak mnogih projekata.

“Dakle, potrebno je samo utvrditi da su konkretni projekti od posebnog javnog interesa za političku zajednicu, odnodno za Brčko distrikt u ovom slučaju i može se na taj način zakonom definisati da se ne traže sve one dozvole, koje se u redovnoj proceduri moraju ishodovati”, rekao je Kadrić.

Pozdravljajući puštanje u saobraćaj zaobilaznice, potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović je istakao da će građani moći napokon da lakše dišu, jer će saobraćaj u gradu sada biti znatno rasterećen.

Direktor Javnog preduzeća “Putevi Brčko” Miroslav Miškić obrazložio je da su se ipak odlučili na privremeni režim zbog potrebe da se teretni saobraćaj koji se do danas odvijao kroz centar grada preusmjeri na zaobilaznicu, čime će velikog opterećenja biti pošteđena i novoizgrađena etapa Bulevara mira na izlazu iz gradskog jezgra.

“Mislim da ćemo sada doći u situaciju da možemo lakše rekonstruisati sve lokalne puteve i ulice po gradu i prigradskim naseljima, jer jednostavno neće više biti tolikih gužvi”, dodao je Miškić.

 Od 28. maja kada je zabolaznica definitivno završena počeo je da teče jednogododišnji garantni rok za kvalitet izvedenih radova.

rtvHIT/D.Đ.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.