U RUŠENJU RINGIŠPILA DESET LAKŠE POVRIJEĐENIH

U rušenju ringišpila na izletištu Mačkovac kod Lopara lakše je povrijeđeno 10 lica, saopšteno je danas iz Policijske uprave Bijeljina.
Policijskoj stanici Lopare sinoć je u 22.20 časova prijavljeno da je u mjestu Mačkovac došlo do rušenja konstrukcije velikog ringišpila i da ima povrijeđenih.

Policija je, uz prisustvo republičkog inspektora za rad obavila uviđaj kojim je utvrđeno da je prilikom okretanja velikog ringišpila došlo do pucanja konstrukcije, a u trenutku nezgode na njemu su bila 24 lica, od kojih je 10 povrijeđeno.

Povrijeđeni su prebačeni u Dom zdravlja u Loparama, gdje je dežurni ljekar kod svih lica konstatovao lakše povrede.

O svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a postupajući tužilac naložio je preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji kako bi bili utvrđeni uzroci koji su doveli do ove nezgode.

Direktor Doma zdravlja u Loparama Želimir Nešković rekao je Srni da svi povrijeđeni, koji su medicinski zbrinuti nakon nezgode, imaju lakše povrede u vidu ogrebotina i kontuzija.

Prema riječima Neškovića, svi pacijenti otpušteni su na kućno liječenje.

U porti Hrama Rođenje Presvete Bogorodice u Mačkovcu kod Lopara tradicionalno se proslavlja Petrovdan, a sinoćnjem okupljanju prethodilo je paljenje lila, uz prisustvo velikog broja djece i roditelja.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.