MILIĆ U SARAJEVU: SIMBOLIČNO OBILJEŽEN POČETAK IZRADE STRATEGIJE O EKOLOGIJI

Princeza Viktorija i princ Danijel od Švedske zajedno sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem, ministrom za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju RS Spomenkom Golić, federalnim ministrom okoliša i turizma Editom Đapo,i sa gradonačelnikom Brčko distrikta Sinišom Milićem, sađenjem drveća, simbolično su obilježili početak izrade Strategije zaštite životne okoline za Bosnu i Hercegovinu.

Ova inicijativa je zajednički projekt Ambasade Švedske i štokholmskog instituta za životnu sredinu, tesvih nadležnihu BiH u zajedničkom nastojanju da razviju državnu strategiju zaštite životne sredine.

„Klimatske promjene ugrožavaju život ljudi i zbog toga se ovi izazovi ne smiju omalovažavati. Ovo je prilika da se istraže novi načini za ublažavanje klimatskih promjena i prilagođavanje novoj klimatskoj situaciji“, naglasila je princeza Viktorija na konferenciji o klimi i inovacijama koju je zajedno sa princom Danijelom i svojom delegacijom održala u Parlamentu BiH u Sarajevu.

 rtvHIT

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.