POČINJE VAKCINACIJA PROTIV GRIPA

Za stanovništvo Brčko distrikta od ponedjeljka, 11. novembrapočinje vakcinacija protiv gripa, najavljeno je danas iz Vladinog Pododjeljenja za javno zdravstvo.

Kao i prethodnih sezona vakcinacija ćebiti besplatna za lica starija od 65 godina, hronične bolesnike, lica sa posebnim potrebama, korisnike socijalne pomoći.

U kategoriju oslobođenih od plaćanja ove vrste vakcine spadaju i porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali više od deset puta, te lica koja su na trajnom kolektivnom smještaju, odnosno u staračkim domovima, kao i lica zaposlena u zdravstvenim ustanovama.

Iz pododjeljenja napominju da sastav vakcine odgovara preporukama Svjetske zdravstvene organizacije za ovu sezonu, kao i da će kategorije građana koje nisu oslobođene plaćanja, vakcinacija koštati 20 KM,

Vakcinacija će se vršiti svaki radni dan od 8.00 do 15.00 časova u Pododjeljenju za javno zdravstvo u Brčkom i zdravstvenim stanicama u Maoči, Bijeloj i Breziku.

rtvHIT/D.Đ.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.