SUPERVIZOR SKENLAN POZDRAVIO USVAJANJE REBALANSA BUDŽETA

Supervizor za Brčko Majkl Skenlan pozdravio je usvajanje rebalansa budžeta Brčko distrikta koji podrazumijeva i sredstva koja će omogućiti više puta odgađano useljenje policije distrikta u modernu zgradu izgrađenu sredstvima EU, saopšteno je iz OHR-a.

“Smještaj u istoj zgradi sa Graničnom policijom BiH i Službom za strance BiH omogućiće efikasnu koordinaciju u sprovođenju zakona, a u službi Brčkog i BiH”, naglasio je Skenlan.

Supervizor je pozdravio i odluku Skupštine Brčko distrikta da podrži javno-privatnu inicijativu Vlade distrikta i kompanije “Studen i koholding”, koja će omogućiti vlastima u Brčkom da unaprijede javne usluge koje pružaju preduzetnicima, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Skenlana, ukoliko se reforme završe u dogovorenom roku, unaprijeđeno poslovno okruženje rezultovaće velikom investicijom ove kompanije, te privući druge strane investitore i omogućiti rast lokalnog biznisa u distriktu.

Skenlan je pozvao Skupštinu distrikta da nastavi s novom reformskom dinamikom čiji je cilj promocija transparentnosti i dobrog upravljanja, razvoja infrastrukture i rasta privatnog sektora, imajući u vidu da će svaki uspješan korak voditi sljedećem i tako doprinositi cijeloj zajednici, dodaje se u saopštenju.

Supervizor je naglasio da je ključno da Skupština do kraja godine usvoji Zakon o budžetu i tako omogući transparentno i efikasno trošenje budžeta za narednu godinu, te donese odluku o korištenju 1,6 miliona KM koje su već namijenjene za studiju izvodljivosti i početne radove na rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja.

“Kontinuiran i brz napredak na reformskom putu učiniće da Brčko ponovo postane dinamičan ekonomski centar ovog dijela BiH, sa dobro plaćenim poslovima u privatnom sektoru, odličnom infrastrukturom, te nizom kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za koje su svi građani svjesni

da ovaj grad treba da ih ima”, zaključio je Skenlan, koji je i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH.

 

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.