POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV JOŠ JEDNOG RAZBOJNIKA

Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo distrikta podiglo protiv 23-godišnjeg Saše Gmitrovića iz Travnika zbog sumnje da je u maju ove godine, uz prijetnje nožem, počinio razbojništvo u marketu trgovinskog lanca Željo.

Gmitrović je optužen da je 3. maja, u ulici Marina Držića, radi sticanja imovinske koristipočinio razbojništvo nad radnicom trgovine Sunce, u sastavu marketa Željo, u brčanskom naselju Eš.Njemu se stavlja na teret da je ušao unutra s maskom na licu iprijeteći joj nožem od radnice Ž.A. zahtijevao da mu preda novac. Usljed prijetnje i bojazni za vlastiti život, oštećena radnica predala mu je iznos od oko 400 konvertibilnih maraka, nakon čega se Gmitrović udaljio s lica mjesta – navodi se u optužnici.

Gmitrović je ubrzo otkriven i procesuiran za krivično djelo razbojništva.

Nedavno je po optužnici ovog tužilaštva Samir Nezirović (21) iz Brčkog pravosnažno osuđen za razbojništvo počinjeno na sličan način u kladionici Bet lajv u centru grada. On je kažnjen godinom zatvora što je 22. juna, jedan čas prije ponoći, iz kladionice oduzeo 340 KM, nakon što je upotrebom noža zaprijetio radnici.

rtvHIT/D.Đ.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.