PRODUŽEN PRITVOR OSUMNJIČENIM ZA UBISTVO EDINA ZEJĆIROVIĆA

Osnovni sud Brčko distrikta produžo je po prijedlogu lokalnog Tužilaštva pritvor na još dva mjeseca licima koja su osumnjičena da su otela i lišila života Zejćirović Edina iz Čelića a čiji inicijali su H. N., D. S., H. S. i Š. S., svi sa područja Brčko distrikta.

Ovakvu odluku sud je donio nakon što je utvrdio da i dalje postoje razlozi za određivanje pritvora, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak i zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osumnjičenima je pritvor određen i zbog toga što se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i puštanje na slobodu bi rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, dok je osumnjičenom Š. S. pritvor produžen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

rtvHIT

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.