I SUAN HALILOVIĆ OPTUŽEN ZA DRŽANJE DROGE RADI PRODAJE

Nakon Suvada Djedovića i Nihada Hukića, koji su s zajedno s njim osumnjičeni za otmicu i ubistvo Edina Zejćirovića, Tužilaštvo u Brčkom podiglo je optužnicu i protiv Suana Halilovića zbog sumnje da se neposredno prije izvršenja ovih krivičnih djela bavio prometom opojnih droga.

Optužnicom podignutom pred Osnovnim sudom Distrikta Suan Halilović (40) optužen je da je 31. oktobra, kada je nad njim izvršen pretres, kod sebe u PVC folijama držao više paketa u kojima je radi prodaje skrivao marihuanu i amfetamin.

On se tereti i da je sutradan zabranjene supstanceskrivao u stanu u brčanskom naselju Ilićka, gdje mu je prilikom pretresa pronađena marihuana, sjeme za njen uzgoj i 48 dijelova najlonskih vrećica s tragovima ove opojne droge. On je zbog držanja marihuane i amfetamina radi prodaje optužen za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.Za djela iz oblasti narkokriminala Djedović i Hukić optuženi su ranije tokom ovog mjeseca, a optužnice protiv njih i Halilovića, redom su potvrđivane pred sudom.

rtvHIT

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.