TROJICA OPTUŽENA ZA KORUPCIJU PRI ZAPOŠLJAVANJU

Tužilaštvo distrikta podiglo je optužnicu, koju je Osnovni sud u Brčkom i potvrdio protiv državnih službenika u lokalnoj vladi Miće Simikića (58), Vedada Pazarčevića (58) i Ilije Goričkića (51), zbog sumnje da su iskorišćavanjem položaja ili ovlašćenja u postupku zapošljavanja favorizirali više kandidata na štetu drugih.

Oni su optuženi da su kao članovi Komisije za zapošljavanje u organima javne uprave za izbor kandidata na radno mjesto radnik u Jedinici fizičko-tehničkog obezbjeđenjameđu 71 kandidatom favorizirali 12 izabranih.

U namjeri da im pribave korist u vidu izbora, oni su im prilikom provođenja usmenog dijela intervjua dodjeljivali maksimalan broj bodova, dok to nisu učinili ni jednom drugom kandidatu” – navodi se u optužnici.

Kako se dalje navodi, „oni se s tim u vezi terete da su,znajući da ima dodatne bodove kao dijete poginulog borca i samohrani roditelj, na usmenom dijelu testa jednom kandidatu dali znatno manji broj bodova, u namjeri da ga spriječe da na rang listi zauzme jedno od prvih 12 mjesta.

Svatrojica su optuženi za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlašćenja s propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

rtvHIT

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.