BRČKO: SLUŽEN MOLEBAN ZA SPAS SVETINJA U CRNOJ GORI

U Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom danas je služen moleban za spas svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.
Starješina hrama protojerej-stavrofor Nebojša Draškić rekao je da su se pomolili za braću i sestre u Crnoj Gori koji danas stoje kao na prvoj liniji fronta odbrane pravoslavne vjere i svetinja u Crnoj Gori.

Moleban je služen nakon svete liturgije i uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

– Svaki čovjek koji ima razuma ustaje protiv jednog ljudskog bezumlja koje se sastoji u tom novom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori – rekao je Draškić.

On je napomenuo da su i muslimani i Hrvati, takođe, digli glas da bi sa pravoslavnim narodom u Crnoj Gori sačuvali svetinje koje su značajne za cijeli pravoslavni narod.

– Iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije, Grčke dolazili su mnogi koji su tražili pomoć od svetinja u Crnoj Gori. Posebno je poznat manastir Svetog Vasilija Ostroškog, gdje su se pred moštima Svetog Vasilija molili i pravoslavni i nepravoslavni. Pomoć i utjeha pružena je svima koji su dolazili čistog srca i duše – podsjetio je Draškić.

Slobodan Simić rekao je da je na moleban došao iz Lončara da bi zajedno sa ostalim vjernicima pokazao da su protiv diktatorske vlasti u Crnoj Gori.

– To što oni rade je vrsta ludila – udariti na Crkvu, udariti na Boga. Ali, mi ćemo iz Brčkog poručiti: “Oprosti im, Bože, ne znaju šta rade”, rekao je Simić.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.