NEDOPUSTIVO HAPŠENJE GLAVNIH UREDNIKA PORTALA U CRNOJ GORI

Udruženje novinara Republike Srpske ocijenilo je da je nedopustivo hapšenje glavnih urednika portala “IN4S” Gojka Raičevića i “Borbe” Dražena Živkovića u Crnoj Gori.
Iz Udruženja novinara Srpske su poručili da je posebno zabrinjavajuće što je ovaj čin uslijedio samo nekoliko dana nakon hapšenja glavne i odgovorne urednice portala “FOS medija” Anđele Đikanović.

“Podržavamo borbu protiv objavljivanja lažnih vijesti i širenja panike, za šta su naše kolege optužene, ali mjeru koju su protiv njih primijenile institucije Crne Gore smatramo neprimjerenom i klasičnim udarom na slobodu medija”, saopšteno je iz Udruženja novinara Srpske.

U ovom udruženju su naveli da će sa posebnom pažnjom pratiti nastavak procesa protiv kolega u Crnoj Gori i pri tome im na raspolaganje staviti sve svoje resurse.

Podgorička policija uhapsila je sinoć Živkovića /39/ i Raičevića /56/ zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje panike i nereda. Oni su danas pušteni da se brane sa slobode nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

U policiji navode da su Živković i Raičević izazvali paniku u javnosti objavljivanjem “lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vili Gorica u Podgorici, bez prethodne provjere informacije”.

Crnogorska Uprava policije saopštila je sinoć da nisu tačne informacije da je juče u Vili Gorica u Podgorici odjeknula eksplozija i da bezbjednosne službe sumnjaju na pokušaj diverzije.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.