BRČKO: SVEČANI DEFILE AUTOBUSA

Svečanim defileom od 20 autobusa kroz Bulevar mira u Brčkom, radnici javnog gradskog prevoza obilježili su danas Svjetski dan vozača i auto-mehaničara.
Nihad Junuzović, direktor firme “Laser” Brčko, koja obavlja javni gradski prevoz, rekao je novinarima da je ovo prvi put da su vozači  u Brčkom defileom obilježili svoj dan i tako se pridružili kolegama u BiH i regionu koji na isti način obilježavaju taj dan.

Junuzović je napomenuo da je u firmi zaposleno 80 radnika, od kojih su 50 vozači.

On je istakao dobru saradnju sa Vladom Brčko distrikta, te dodao da je firma “Laser” 1. januara potpisala ugovor o obavljanju javnog gradskog prevoza u Brčkom u naredne tri godine, odnosno do 31. decembra 2022. godine.

“U vrijeme školskog raspusta broj polazaka biće redukovan, ali na svim linijama biće po dva, tri polaska. S obzirom na to da je takav plan vožnje izradila Vlada, mi ga poštujemo”, rekao je Junuzović.

Na području Brčko distrikta prevoz đaka javnim gradskim prevozom je besplatan.

Junuzović je poručio građanima da češće koriste javni gradski prevoz umjesto automobila, kako bi na taj način svi doprinijeli smanjenu zagađenosti vazduha.

Muhamer Omerhodžić, koji radi kao vozač u “Laseru” 21 godinu, rekao je da voli svoj posao, da ga obavlja pošteno, te istakao da njemu i njegovim kolegama obilježavanje ovog dana mnogo znači.

Svjetski dan vozača i auto-mehaničara obilježava se 15. januara, a ovaj datum određen je 1960. godine.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.