ODLUKA O IMENOVANJU BOŽOVIĆA SKINUTA SA DNEVNOG REDA

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je u Sarajevu, a sa dnevnog reda, na zahtjev predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije, skinuto je potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.
Na dnevnom redu sjednice je više prijedloga koje je utvrdio i u parlamentarnu proceduru uputio Savjet ministara u prethodnom mandatu, među kojima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu više institucija, među kojima godišnji izvještaji Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2017. i 2018. godinu, izvještaji o radu Pravobranilaštva BiH za 2018. godinu, o sprovođenju opštih izbora 2018, te o sprovođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u 2018. godini.

Poslanici treba da potvrde izbor članova Predstavničkog doma u zajedničkim komisijama oba doma, te stalnim delegacijama u međunarodnim organizacijama u kojima je Parlamentarna skupština BiH član.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.