BRČKO: HAPŠENJE ZBOG PROIZVODNJE I PROMETA NARKOTIKA

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti borbe na sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava po naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH dana 12.02.2020. godine u jednom naselju u Brčkom izvršili pretrese lica S.M rođenog 1987.godine u Brčkom, te stambenih objekata koje koristi ovo lice.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko tridesetak grama opojne droge “amfetamin speed”, jedna digitalna vaga, zatim pribor za pakovanje i dalje distribuiranje opojnih droga, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Nakon pretresa u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedeno je troje lica, od kojih je nakon kriminalističke obrade dvoje lica pušteno i to S.S. rođena 1965. godine u Brčkom i M.H. rođen 1985. godine u Sarajevu nastanjen u Brčkom, dok je slobode lišen S.M. zbog raspisane centralne potrage po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 03.07.2019. godine i zbog počinjenog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 stav 1 KZ Brčko distrikta BiH. Protiv navedenog lica će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da je počinio gore navedeno krivično djelo, a isti je predat pripadnicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.