SKENLAN: FOKUS IZBORA DA BUDE DOBROBIT GRAĐANA U BRČKOM

Političari u Brčko distriktu treba da predstojeću predizbornu kampanju temelje na opipljivim rezultatima, poput usvajanja novih zakona i kvalitetnih infrastrukturnih projekata, koji će poboljšati život građana, poručio je supervizor za Brčko Majkl Skenlan.
Skenlan se juče sastao sa predsjedavajućim brčanske Skupštine Esedom Kadrićem, njegovim zamjenikom Ivom Filipovićem i zamjenikom gradonačelnika Brčkog Antom Domićem, sa kojima je razgovarao o napretku u uspostavljanju fiskalne discipline i odgovornog upravljanja, razvoju infrastrukture i rastu privatnog sektora, što sve predstavlja preduslov za obnovu prosperiteta, saopšteno je iz OHR-a.

“To uključuje i usvajanje budžeta za 2020. u martu, u skladu sa principima utemeljenim novim Zakonom o budžetu, te usvajanje novog Zakona o udruženjima i fondacijama na proljeće, početak građevinskih radova na modernizaciji Luke Brčko ovog ljeta, kao i početak aktivnosti na obnovi mosta Brčko-Gunja, kako bi bio osposobljen za teretni saobraćaj”, navedeno je u saopštenju.

On se sastao i sa šefom brčanskog Odjeljenja za javni registar Zlatkom Jašarevićem, sa kojim je razgovarao o važnosti ažuriranja biračkog spiska i pozdravio vijest da je Vlada u prijedlogu budžeta za 2020. godinu za ovu svrhu izdvojila 150.000 KM.

Skenlan se sastao i sa predsjedavajućim Izborne komisije u Brčkom Andreom Štrkalj Mrkonjić, sa kojom je razgovarao o važnosti nezavisnog praćenja izbora na biračkim mjestima.

Na sastanku sa šefom Policije Brčko distrikta Goranom Pisićem, Skenlan je pozdravio činjenicu što će useljenje u novu zgradu biti okončano u junu.

Skenlan i Pisić razgovarali su i o jačanju napora u oblasti krivičnog gonjenja lica koje zloupotrebljavaju javna sredstva u Brčkom, putem efikasne koordinacije Tužilaštva i policije.

Skenlan je na sastanku u javnom preduzeću “Komunalno” Brčko pohvalio Upravu za blagovremeno obezbjeđivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom za 2020. godinu.

On je u izložbenom salonu Gradske vijećnice u Brčkom posjetio izložbu o istoriji i nasljeđu brčanskih Jevreja, koja je organizovana povodom 75 godina od oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.