CVIJANOVIĆEVA, DODIK I VUČIĆ SUTRA O SITUACIJI U BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra u Beogradu razgovarati sa srpskim člana Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović o situaciji u BiH.
Vučić je naveo da je sastanak sa Dodikom i Cvijanovićevom dogovoren već ranije, prije sporne odluke Ustavnog suda u BiH o poljoprivrednom zemljištu, te da će sutra čuti njihovo mišljenje u vezi sa tim.

U pauzi Minhenske bezbjednosne konferencije, on je izjavio novinarima da svi zajedno moraju da rade na očuvanju mira i stabilnosti jer je to najvažnije za sve narode.

On je ponovio da Beograd sa Prištinom neće razgovarati o statusu sve dok ne budu ukinute takse na robu iz centralne Srbije, prenijeli su beogradski mediji.

“Mi možemo da razgovaramo o stvarima koje su pitanje ekonomskog napretka, nemamo problem sa tim, ali nećemo da razgovaramo o statusu dok takse ne budu ukinute. To stoji i čekamo da takse budu ukinute”, rekao je Vučić.

Povodom izjave bivšeg zvaničnika Pentagona Majkla Karpentera da Rusija u Crnoj Gori posredstvom Srpske pravoslavne crkve štiti svoje interese, predsjednik Srbije je rekao da bi volio da je od Karpentera čuo kakva prava imaju Srbi u toj državi.

“Voleo bih da sam od njega čuo da li Srbi, kojih ima skoro 30 odsto u Crnoj Gori, imaju ista prava kao Albanci u Makedoniji”, rekao je Vučić.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.