SRBIJA: TREĆA ŽRTVA VIRUSA KORONA, POČINJU “MASOVNA TESTIRANJA”

U Srbiji je preminula žena (60) u Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu i ona je treća žrtva virusa korona, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
On je naveo da se broj oboljelih povećava iz dana u dan, zbog čega će se promijeniti pristup borbe protiv COVID-19 i sprovoditi “masovna testiranja”.

“Promijenićemo pristup i politiku i uz podršku kineskih prijatelja krenućemo u masovna testiranja, ali očekujte da ono počne za oko 48 sati i imamo dovoljno testova za prvih nekoliko dana, a u međuvremenu ćemo dobiti nove testove”, rekao je.

Prema njegovim riječima, ono što je dobra vijest je da će u narednih 15 dana biti gotovo tri puta više slobodnih respiratora.

Vučić je naveo i da je danas razgovarao sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, gdje je dogovoreno da Srbija pomogne Republici Srpskoj, ali je dodao i da je bilo nekoliko poziva i iz Federacije BiH za pomoć, među kojima i molba za po 15.000 tona pšenice za RS i BiH, kao i po 10.000 tona soje.
Predsjednik Srbije je najavio i da država sprema “ozbiljne” ekonomske mjere, ali bez smanjivanja penzija, te da će te mjere biti usmjerene na turizam, preduzetništvo u privatnom sektoru.

On je najavio i da na “značajnu pomoć” mogu računati privatnici koji ne budu otpuštali svoje radnike.

“Sve što radimo i što se borimo, ništa ne vrijedi ukoliko ljudi u Srbiji ne budu razumjeli da nam je neophodna pomoć i da nam je više nego bilo šta da neophodno da ostanete u kući”, zaključio je.

/BHRT/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.