DODIK: POMOĆ SRPSKE DISTRIKTU U BORBI PROTIV KOVIDA-19

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao je danas u razgovoru sa gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem jedan respirator za distrikt i pomoć u transportu zaštitne opreme koju je distrikt naručio iz Kine.
Dodik je rekao novinarima nakon sastanka sa Milićem da će bolnički kapaciteti Republike Srpske biti na raspolaganju distriktu u slučaju potrebe.
Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da će Srpska uvijek pitati i distrikt kako može da pomogne i šta mu je potrebno, te da će to biti urađeno u najboljoj mogućoj koordinaciji.

“Brčko je dobar primjer u preduzetim mjerama sprečavanja širenja virusa. Ono što možemo da uradimo više, to je bolja koordinacija između granične policije i drugih agencija, pa i distrikta, jer imamo ljude koji prolaze, a ne obavijeste se druge agencije”, rekao je Dodik.
Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je nakon sastanka da je ohrabren najavama da postoji spremnost Srpske da distriktu pomogne u transportu zaštitnih sredstava koje namjerava da nabavi iz Kine, kao i zbog donacije jednog respiratora.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.