FRANCUSKA: BROJ PREMINULIH JE MNOGO VEĆI OD ZVANIČNIH PODATAKA

Broj preminulih u Francuskoj od virusa korona mnogo je veći nego što se svakodnevno objavljuje jer su tu uračunati samo preminuli u bolnicama, rekao je danas predsjednik Federacije francuskih bolnica Frederik Valeto.
Francuska je juče prijavila ukupno 1.100 smrtnih slučajeva od virusa korona, što znači da je broj povećan za preko deset puta u prethodnih 11 dana.

“Poznati su nam samo podaci koji nam daju bolnice. Povećanje u zvaničnim podacima već je veliko, ali konačne brojke bi, nesumnjivo, bile mnogo veće ukoliko bismo sakupili sve informacije o preminulim u staračkim domovima i kod kuća”, rekao je Valeto.

Zvaničnik zdravstvene službe Žerom Salomon izjavio je da će vlasti uskoro biti u stanju da prate broj preminulih u staračkim domovima.

Francuski mediji su ranije javili o više desetina preminulih u staračkim domovima, te da je do 15 osoba umrlo u samo jednoj instituciji na istoku zemlje.

“Mond” je pisao o 39 preminulih u staračkim domovima u regionu Il de Frans oko Pariza, te da institucije u privatnom vlasništvu nerado objavljuju te podatke.

U Francuskoj, koja je 17. marta objavila blokadu širom zemlje broj novozaraženih rastao je u prosjeku za 26 odsto dnevno, ali je juče da stopa usporila na oko 15 odsto.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.