IZREČENO 12 SANKCIJA ZBOG NEPOŠTOVANJA NAREDBE O ZABRANI KRETANJA

Policija Brčko distrikta obavila je u posljednja 24 časa 68 kontrola i utvrdila da 10 lica nije poštovalo naredbe o zabrani kretanja, četiri lica nisu pronađena na adresi stanovanja, te izrekla ukupno 12 sankcija, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.
U saopštenju se navodi da su u saradnji sa Inspektoratom u protekla 24 časa uručili 28 rješenja o izolaciji.

Policijski službenici juče su uhapsili dva lica čiji su inicijali D.J. /57/ i M.Đ. /39/ zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, jer su kontinuirano kršili pravila samoizolacije, o čemu je upoznato i Tužilaštvo distrikta.

U noći između utorka i srijede, 24. i 25. marta, policija je, u vrijeme trajanja zabrane kretanja, na javnom mjestu, pronašla dvije odvojene grupe sa ukupno 10 lica, uručila im prekršajne naloge i ispratila ih do adrese stanovanja.

Policijski službenici su, juče odmah nakon prijave krađe u jednoj trgovinskoj radnji, izašli na lice mjesta i pronašli počinioca prilikom izlaska iz trgovine, a riječ je o licu čiji su inicijali E.A. /30/.

Nakon obavljenog uviđaja, utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je izvršeno krivično djelo krađa, navedeno je u saopštenju brčanske Policije.

Iz policije pozivaju stanovništvo na društvenu odgovornost, uz upozorenje da su dužni poštovati sve mjere koje su donesene za područje distrikta, kao i mjere Svjetske zdravstvene organizacije u vezi sa sprečavanjem pojave i širenja epidemije virusa korona.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.