GRAĐANI OPŠTINE TUZI SE ZARAZILI NA SAHRANI

Dvije porodice iz crnogorske opštine Tuzi, kod kojih su registrovani oboljeli od virusa Kovid-19, vjeruju da su zaraženi na sahrani koja je organizovana prije uvođenja mjera zabrane te vrste javnih okupljanja.

Tuzi su od srijede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje registrovao 15 oboljelih i dramatično širenje virusa korona, potpuno zatvorene i izolavane, a policija kontroliše ulaze u tu opštinu.

Jedan od zaraženih meštana Malesije, Daci Camaj, kazao je za list Dan da su prvo njegovom bratu registrovali virus prije pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga, prenosi portal CdM.

- Testirano je moje četvoro djece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju da spreče širenje virusa. Kada je reč o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni da pričam, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo nigde bili napolju, tako da bog zna ko nam je preneo virus – rekao je Camaj.

Zorana Milića iz Potuma kaže da je bio na saučešću kod porodice koja ima 13 članova zaraženih korona virusom, zbog čega ih epidemiolozi obilaze i rade briseve.
- Niko nikog nije hteo da zarazi virusom. Jednostavno, desi se, ali svi moramo biti oprezni. Zbog toga apelujem na građane da poštuju sve preporuke i da ne izlaze iz kuće – rekao je Milić.

/Blic/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.