МАЈКА И СИН ЗАРАЖЕНИ ВИРУСОМ КОРОНА ПОБЈЕГЛИ СА ИНФЕКТИВНЕ КЛИНИКЕ У БАЊАЛУЦИ

Двоје људи из Бањалуке за које се претпоставља да су мајка и син, а код којих је утврђен вирус корона, побјегли су са Клинике за инфективне болести у том граду у Републици Српској, преноси РТРС.

Радници обезбеђења ове болнице пријавили су надлежној полицијској станици, да су са клинике, у којој су били на лијечењу, побјегла два непозната лица код којих је дијагностификован Ковид-19.

“Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 26. марта идентификовали су и лоцирали два лица иницијала Г.Р. и Д.Р. настањени у Бањалуци, код којих је утврђен вирус корона, а који су побјегли са Клинике за инфективне болести која је смјештена у улици Јована Дучића”, преноси РТРС саопштење из Полицијске управе Бањалука.

О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о кривичним дјелима преношење заразне болести и непоступање по здравственим прописима за време епидемије, те да се наведена лица лише слободе уколико постоје услови, а ако не постоје услови да се лица обезбједе од стране полицијских службеника до стицања услова за њихово лишење слободе.

Из Полицијске управе Бањалука подсећају да је Д.Р. у четвртак, незадовољан условима у студентском центру “Никола Тесла” пријетио да ће скочити са петог спрата, након чега су он и мајка Г.Р. премјештени на Клинику за инфективне болести у улици Јована Дучића у Бањалуци.

/РТС/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.