ČETIRI BRČAKA KOJA SU BORAVILA U ITALIJI NALAZE SE U IZOLACIJI U ISTOČNOM SARAJEVU

Šef Štaba za zaštitu i spasavanje i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je danas na konferenciji za medije da je stanje na prostoru ove lokalne zajednice u epidemiološkom smislu i dalje zadovoljavajuće.

On je istakao da posljednji podaci, od 12:00 časova, govore da se u Brčkom ukupno u izolaciji nalašlo 1037 lica od kojih je njih 16 izašlo iz izolacije, a broj lica koja su još uvijek pod zdravstvenim nadzorom je 1021. Milić je dodao da je od 34 osobe do sada uzet uzorak za testiranje na virus korona, rezultati za 26 lica su dobijeni, dva su pozitivna, a negativnih je 24, dok se još uvijek čeka na rezultate osam testiranih građana.

“ Juče je na sarajevski aerodrom sletila grupa putnika od kojih su četiri građanina distrikta Brčko, dva su sportisti, a drugi su po drugim osnovama boravili u Italiji. Oni su smješteni u izolaciju 14 dana u jednom hotelu u Istočnom Sarajevu. Danas su od njih uzeti brisevi, biće testirani i očekujemo rezultate. Mi smo neposredno pred ovu konferenciju za štampu s njima ostvarili kontakt, osjećaju se dobro, nemaju problema i nadamo se da će tako i ostati”, rekao je gradonačelnik Milić.

Kada su u pitanju dvoje zaraženih na prostoru distrikta Brčko, Milić je naveo da Pododjeljenje za javno zdravstvo svakodnevno provjerava njihovo zdravstveno stanje i da je dobra vijest da oni nemaju nikakve nove simptome.

On je podsjetio da su građanima na raspolaganju brojevi telefona:

080050606 Pododjeljenja za javno zdravstvo za sve informacije u vezi sa korona virusom;

122 Policije Brčko distrikta BiH za sve prijave o nepostupanju građana po naredbama;

049/217- 008  SOS broj Crvenog krsta za pomoć građanima kojima su neophodni hrana i lijekovi, a koji se nalaze u rizičnim grupama ili su u izolaciji i

061/133-949 Društvo psihologa Brčko distrikta BiH koje je 24 časa aktivno i stoji na raspolaganju građanima.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.